responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/vlinderkleppen

Vlinderkleppen

Een vlinderklep is een klep die de doorstroming van droge of natte stoffen helemaal of gedeeltelijk afsluit. Boersema biedt een divers assortiment vlinderkleppen en afsluiters. We leveren deze productstroomverdelers in allerlei verschillende uitvoeringen en afmetingen voor zowel vrije-val-systemen, hydraulische als pneumatische transportsystemen.

Voor het uitkiezen van afsluiters of vlinderkleppen voor uw productieproces kunt u vertrouwen op de expertise van onze technici en de 30 jaar ervaring van Boersema PC. Wij helpen u graag.

De productstroom beheersen, zuiver en consistent

Met de vlinderkleppen uit de SVA- en VFA-series heeft u een robuust mechaniek waarmee de productstroom nauwkeurig kan worden gereguleerd. Deze industriële vlinderkleppen zijn heel geschikt voor droge stoffen en granen.

 • Vlinderkleppen zijn leverbaar met een diameter van 100 mm tot 400 mm.
 • De behuizing is van aluminium en de vlinder zelf is gemaakt van staal. U kunt ook kiezen voor vlinderkleppen van roestvrij staal (RVS 304).
 • De vlinderkleppen kunnen geleverd worden met geïntegreerde afdichtingen voor voedingsmiddelen.
 • Standaard worden de vlinderkleppen aan beide kanten voorzien van een flens, voor een stevige bevestiging aan de leidingen. In het geval dat uw transportsysteem dit vereist, kunnen vlinderkleppen aan een kant worden uitgerust met een flens.
 • Voor de bediening van vlinderkleppen kunt u kiezen voor een handwiel, elektromotor of pneumatisch systeem.

Eenvoudige controle over doorstroming

Schuifafsluiters zijn ideaal wanneer er een volle productstroom gewenst is, bijvoorbeeld bij korrelachtige producten. Ook in situaties waarbij de inbouwhoogte beperkt is, is dit type afsluiter heel passend.

 • Schuifafsluiters zijn leverbaar in de maten 150 mm tot 800 mm.
 • De doorlaat is vierkant. Voor een ronde uitloop kunnen wij een doorlaat leveren die van rond naar vierkant verloopt.
 • Schuifafsluiters zijn verkrijgbaar in normaal staal en in roestvrij staal (RVS 304).
 • De afsluiters zijn standaard uitgevoerd met twee flenzen voor bevestiging aan het transportsysteem.
 • Voor de bediening van de afsluiter kunt u kiezen voor een handwiel, pneumatisch systeem of elektromotor.

Manchetafsluiters

Kleine inbouwruimte, grote doorstroomcapaciteit

Vanwege de minimale behuizing is er weinig inbouwruimte nodig voor een manchetafsluiter. Dit type afsluiters wordt veel gebruikt in vulleidingen en bij pneumatisch transport van zowel natte als droge stoffen.

 • Manchetafsluiters zijn leverbaar met een diameter van 40 mm tot 200 mm.
 • De behuizing en flenzen zijn standaard uitgevoerd in aluminium en het manchet in rubber.
 • Het FLV-type dat door ons geleverd wordt, zorgt voor minimale vervorming van het manchet. Dit verlengt de levensduur van het rubberen manchet aanzienlijk.

Hoogwaardige vlinderkleppen en afsluiters

De juiste productstroomverdelers

Qua betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid voldoen onze vlinderkleppen en afsluiters aan de meest strenge eisen van de industrie. Boersema PC garandeert dat uw bedrijf jarenlang voordeel van onze hoogwaardige vlinderkleppen en afsluiters zal hebben. 
Neem contact met ons op voor een passende oplossing voor beheersing van de doorstroom van uiteenlopende droge en natte producten.

Vraag een offerte aan