responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-laten-bouwen

Silo laten bouwen

Wilt u droge stoffen opslaan en bewaren in een opslag die weerbestendig is en makkelijk toegankelijk? Heeft u behoefte aan een silo op maat die perfect past in uw huidige werkomgeving? Wilt u een silo laten bouwen die goed past uw werkwijze?

U kunt bij ons een silo laten bouwen voor de opslag van droge stoffen, graan, poeders, korrels of brandstof- en mestopslag. Boersema P&C levert de silo die precies bij uw wensen, handel, werkwijze en werkomgeving past. Wij leveren silo’s die gebruikt kunnen worden als mest silo, kunstmest silo, graan silo, brandstof silo. Daarnaast hebben wij incidenteel een gebruikte silo in de verkoop.

De keuze om een op maat gemaakt silo bij ons te laten bouwen is logisch. Wij leveren al meer dan 30 jaar stalen silo’s in alle soorten en maten.

Silo met ondersteuning laten bouwen

Wanneer u een silo laat bouwen, verzorgt Boersema ook de ondersteuning van de silo. Deze wordt geheel naar wens van de klant, binnen de mogelijkheden van de gemaakte sterkteberekeningen, uitgevoerd. Wij kunnen ook de fundering van uw silo voor u verzorgen.

Volledig ontzorging

Boersema ontzorgt u van A tot Z. U kunt het gehele project bij ons onderbrengen: wij bewaken de voortgang van het project, we handelen zaken professioneel af en losse eventuele problemen op. Vraag vrijblijvend meer informatie aan of plan een gratis adviesgesprek met ons in, wij staan u graag te woord.

Een silo op maat laten bouwen

Ondernemers kiezen steeds vaker voor een of meerdere op maat gemaakte silo’s. Het voordeel van een op maat gemaakte silo is dat deze precies aan de behoeften van uw onderneming voldoet. 

Voordat u de silo bij ons laat bouwen, gaan we eerst om de tafel zitten met een ervaren specialist. We maken een bedrijfsanalyse, en analyseren het productieproces zodat we de goed in beeld krijgen wat de mogelijkheden zijn voor een silo op maat.

Perfecte aansluiting op uw wensen

Een grondige analyse vooraf, zorgt ervoor dat wij een silo kunnen bouwen die perfect aansluit bij uw wensen en behoeftes. We kijken dan naar de plek waar de silo straks wordt geïnstalleerd, wat de maat van doseren moet gaan worden, de diameter van de silo, de hoogte, het volume en alles wat u verder aan functionaliteiten nog nodig heeft als ondernemer.

Ik wil een silo laten bouwen
Silo laten bouwen op maat

Welke mogelijkheden bij een silo op maat?

Van de stalen standaard silo tot een panelen silo, met een silo die u op maat laat bouwen, kunt echt alle kanten op. Wij bouwen silo’s met een inhoud die varieert van 20 m3 tot 1000 m3. De gehanteerde diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m).

Kan ik een silo van 50m3 laten bouwen?

Bij Boersema kunt u een silo op maat laten bouwen. Van de stalen standaard silo tot een panelen silo, bij ons kunt u echt alle kanten op. Wij bouwen silo’s met een volume dat varieert van 20 m3 tot 1000 m3. Diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m).

Kan ik een stalen silo laten bouwen?

Een groot voordeel van het laten bouwen van een silo bij Boersema, is dat u een silo kunt verwachten van perfect staal, die door professionals op locatie geïnstalleerd en afgewerkt wordt. Wij leveren silo’s die gemaakt zijn van St 37 staal. Dit materiaal is enorm sterk, heeft daarnaast een goede rek, een beperkt koolstofvolume en kan perfect en naadloos gelast worden. Zo weet u zeker dat de silo die u bij Boersema laat bouwen, lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Kan ik een graanopslag silo laten bouwen?

Wij leveren standaard silo’s en silo’s op maat. Wij leveren silo’s voor onder andere graanopslag, droge stoffen, poeders, korrels of brandstof- en mestopslag. Wij leveren ook een graanopslag silo die perfect op uw wensen en behoeften aansluit.

Wat is een silo precies?

Een silo is meestal een cilindervormige of vierkante opslagplaats waar grote voorraden droge stoffen, poeders en korrelachtige producten worden opgeslagen. Met een silo kunnen deze stoffen makkelijk uitgestort worden in big bags of bulkwagens voor transport. Stoffen die vaak in silo’s bewaard worden zijn bijvoorbeeld: graan, rijstvliesjes, veevoer, cement, kolen, zand, grind en mest- en kunstmestkorrels.

Silo extra’s

Wanneer u een silo laat bouwen zijn er nog extra mogelijkheden om de silo uit te breiden: het toevoegen van afsluiters en kleppen, het aanbrengen van vulleidingen, perfecte beladingsbalgen en spreiders, beluchtingsapparatuur, afzuigfilters en ontstoffingsfilters, diverse soorten ladders (met klimkooi) en leuningen, niveaumelding en overvulbeveiliging.

De big bag silo of vatenkantelaar

Voor het overstorten van poederproducten vanuit vat naar big bag, gebruikt u de big bag silo of vatenkantelaar van Boersema. Speciaal ontwikkeld in samenwerking met AR Electric. Bij de big bag silo of vatenkantelaar van Boersema blijft stofoverlast tot een minimum beperkt.

De opslagcapaciteit van uw silo

Wilt u een silo laten bouwen, dan vraagt u zich ook af welke opslagcapaciteiten onze silo’s hebben. We kunnen uw opslagsilo in verschillende maten bouwen, afhankelijk van de opslagcapaciteit die u wenst. Het minimale volume van een silo is 20 m3, een gelaste silo kan een maximumformaat van 1000 m hebben.

Grotere inhoud met panelen silo

Een gelaste silo van Boersema heeft een maximale capaciteit van 1000 m³, maar met een panelen silo heeft u de beschikking over een inhoud tot 1500 m³. De panelen silo bestaat uit een groot aantal panelen, die met boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. Dit grote volume is mogelijk omdat de panelen silo uit delen bestaat die makkelijker vervoerd kunnen worden.