responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/overige-producten-en-toepassingen

Overige producten en toepassingen

Airslide

De Airslide is een eenvoudige en voordelige oplossing voor het transport van bijna alle poedervormige producten. De werking van een Airslide is als volgt:

Via de aansluiting wordt met behulp van een hogedruk ventilator lucht aangevoerd in het luchtkanaal. Dit luchtkanaal loopt onder de gehele Airslide door en is middels een poreuze bodem afgesloten van het transportkanaal. De aangevoerde lucht dringt door de poreuze vloeibodem heen en maakt het daar boven liggende product zeer luchtig, waardoor het zich gaat gedragen als water en het onder een kleine helling naar beneden loopt. Dit beluchten noemen wij fluïdiseren.

Met het Airslide transport kan men capaciteiten bereiken van ca. 15 m³/uur tot en met ca. 500 m³/uur, over een praktisch onbeperkte lengte. Deze capaciteit is afhankelijk van het product, de te kiezen breedte en de hellingshoek van de Airslide.

In een Airslide komen geen bewegende onderdelen voor, waardoor de Airslide praktisch niet slijt en weinig onderhoud vraagt. De Airslide wordt in veel industrieën gebruikt voor het transport van o.a. cement, kalk, mangaan, gips, vliegas, meel, bariet, kunstmestpoeder etc.

Elevator

Boersema bouwt, levert en monteert elevatoren, uitgevoerd als bandelevator. Elevatoren zijn zeer geschikt voor het verticale transport van poeder en korrelvormige producten. Deze producten kunnen granen, cement, zand, grind, kunststof granulaat en vele andere producten zijn. De capaciteit kan oplopen van ca. 10 m³/uur tot ca. 300 m³/uur waarbij de opvoerhoogte kan oplopen tot 50 meter.

De constructie van de elevator wordt aangepast aan product en capaciteit. De aandrijving is uitgevoerd met een opsteek motorreductor. De elevatorband kan zowel in rubber als in kunststof worden uitgevoerd. Ook de elevatorbekers kunnen worden uitgevoerd in verschillende materialen zoals staal, roestvrijstaal of kunststof. Verder zijn onze elevatoren voorzien van verschillende beveiligingen zoals terugloop beveiliging, scheefloop beveiliging, toerenwachter en afzuigaansluiting. Ook is het mogelijk om de elevator uit te voeren in roestvrijstaal.