responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/ontstoffingsfilters

Ontstoffingsfilters

OntstoffingsfilterVoor de ontstoffing van alle silo`s, die dienen voor de opslag van verschillende poederstoffen, heeft Boersema een geschikt onstoffingsfilter in haar leveringsprogramma. Of het nu gaat om slangenfilters, mechanisch gereinigde filters of persluchtgereinigde filters, voor de meest gangbare toepassingen en filteroppervlakken kan Boersema u van dienst zijn.

Het volledig in eigen huis ontwikkelde slangenfilter, type BSF, is een robuust filter en zodanig ontwikkeld dat onderhoud praktisch niet nodig is. Door de juiste keuze en toepassing van ons filter is de doek-belasting zeer gering. Door deze lage doek-belasting, de afmetingen van de ontstoffingsfilter slangen en het speciale POROTEX filterdoek, zijn deze filters in grote mate zelfreinigend. Deze filters zijn dan ook niet uitgerust met een afklopsysteem en zijn perslucht en/of elektra op het silodak niet nodig. Dit geeft bij de montage en onderhoud van dit ontstoffingsfilter een aanzienlijke kostenbesparing.

BSF ontstoffingsfilter

De BSF filters worden geleverd met filterslangen gemaakt uit verschillende materialen die in ons eigen naaiatelier worden vervaardigd. Ook hier geldt een snelle, kwalitatief hoogstaande levering van nieuwe filterslangen in de meest uiteenlopende maten. De stofdoorslag is minder dan 5mg/m³. Op verzoek kan bij levering van deze filterslangen een certificaat worden meegeleverd.

Ook op het gebied van afzuiging en ontstoffing van bijvoorbeeld slijpmachines, verpakkingsmachines mengmachines e.d. heeft Boersema een continu filter ontwikkeld van een zeer hoge kwaliteit.

Continu filterOntstoffingsfilter polyester vlies

Door de toepassing van polyester vlies als filtermateriaal voor een ontstoffingsfilter, heeft het filter een afscheidingsvermogen, die voldoet aan de huidige emissie-eisen van 10mg/m³. De grotere ontstoffingsfilters worden toegepast als centrale afzuiging waarbij diverse punten worden afgezogen. De afgezogen stof kan opgevangen worden in een opvangbunker onder het filter of worden afgevoerd in een bunker met tussenbouw van een stofsluis.

MAXAIR ontstoffingsfilters

Speciaal voor montage op een silo levert Boersema de MAXAIR. Dit is een ontstoffingsfilter met een filteroppervlak van 24m². Door de compacte afmetingen en het snelle openingsmechanisme is dit filter snel, veilig en probleemloos te onderhouden. Dit persluchtgereinigde filter is vervaardigd uit RVS 304, voorzien van inbouwflens, intern besturingspaneel, 4 filterpatronen, een luchtreinigingsunit, een extern geplaatste vochtafscheider en de aansluitkast voor de voeding.

Oude ontstoffingsfilters verwijderd, vervangen en gemonteerd

Wij hebben oude filters verwijderd, vervangen en gemonteerd voor nieuwe ontstoffingsfilters type MAXAIR.

Nieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdMeter van de ontstoffingsfilterNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerdNieuwe ontstoffingsfilter type MAXAIR van boven gefotografeerd