responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/beladingsbalg

Beladingsbalg

beladingsbalgBoersema maakt beladingsbalgen naar wens van de klant. Boersema ontwerpt, fabriceert en verkoopt al ruim 25 jaar beladingsbalgen voor een stofvrije belading van o.a. poederstoffen of korrelvormige producten in bulkauto's, treinwagons, open wagens of schepen. De beladingsbalgen kunnen in verschillende diameters geleverd worden, afhankelijk van de gewenste capaciteit. Zodat elke beladingsbalg conform de wens van onze klant wordt gebouwd. Geen standaard product maar een modulair op te bouwen systeem toegespitst op uw omstandigheden

Beladingsbalg uitvoeringen

Desgewenst kunnen onze beladingsbalgen worden uitgevoerd met:

  • eigen stofafzuiging (type ZAZ)
  • aansluiting voor centrale afzuiging (type AZC)
  • elektrische bediening
  • binnenbekers (bij abrasive producten)
  • sluitconus (om naval te voorkomen)
  • testerconus met niveautester

  Ruime ervaring

  Met onze ruime ervaring in de stofvrije belading van schepen, open wagens, wagons en bulkauto's, zijn wij hét adres voor uw nieuwe beladingsbalg. Ook voor het vervangen van een afzuigfilter of een nieuwe opslagsilo is Boersema P&C uw partner.

  Een modulaire beladingsbalg

  Ieder bedrijf heeft weer een andere productiecapaciteit en dus andere wensen. Daarom is onze beladingsbalg ook geen standaardproduct, maar een modulair op te bouwen systeem. Dit is vooral prettig wanneer uw capaciteit wijzigt. Onze monteurs kunnen de balg zodoende snel ombouwen naar het gewenste formaat.

  Beladingsbalg genaamd ECOSPACER

  Niet alle producten 'lopen' even goed. Voorbeelden hiervan zijn poedersuiker, aardappelmeel en melkpoeder. Om de optimale vullingsgraad te garanderen, heeft Boersema de ECOSPACER spreiderkop ontwikkeld. Hiermee vult u een treinwagon of bulkauto met minder mangaten en bereikt u een aanzienlijke tijdsbesparing.

  Vullingsgraad van de beladingsbalg

  Bij slecht lopende producten zoals aardappelmeel, melkpoeder of poedersuiker, is de vullingsgraad meestal een probleem. Om een goede vullingsgraad van de bulkauto of gesloten treinwagon te verkrijgen, heeft Boersema een spreiderkop, genaamd ECOSPACER, ontwikkeld.

  Met deze ECOSPACER is het mogelijk om door minder mangaten de bulkauto of gesloten treinwagon volledig te vullen. Hierdoor is de beladingstijd opvallend korter en de beladingsgraad aanzienlijk hoger.

  ECOSPACERVoordelen

  • Een betere belading, meer tonnage
  • Minder of geen verplaatsing van de bulkauto of gesloten treinwagon
  • Snellere belading, dus tijdwinst

  Alle beladingsbalgen van Boersema kunnen worden geleverd in staal of RVS 304 en indien gewenst geschikt voor ATEX Zone 22. Ook de beladingsslangen kunnen worden uitgevoerd in materialen die geschikt zijn voor uw specifieke toepassing.

  Boersema beschikt over een eigen naaiatelier waarin de laadslangen worden gemaakt. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden en kunnen laadslangen van uitstekende kwaliteit in elke maat snel geleverd worden.

  Onderhoud en vervangen van de filterpatronen

  2x per jaar komen wij hier de filterpatronen vervangen, de beladingbalg is vervolgens weer klaar voor gebruik.

  Voor beladingsbalgen met weinig doorrij hoogte

  Voor beladingsbalgen met weinig doorrij hoogte hebben wij deze onderkop geleverd.

  beladingsbalg onderkop

  Foto impressie

  Onze belandingsbalgen worden veelvoudig ingezet. Daarom hebben we onze balgen uitgebreid zodat iedereen er goed mee overweg kan. Denk hierbij aan zelf een afzuigende beladingsbalg. Ook voeren wij ingewikkelde montagewerkzaamheden uit wanneer deze gewenst zijn. Hieronder ziet u een kleine impressie van de beladingsbalgen die wij hebben mogen maken.

  Montagewerkzaamheden beladingsbalgMontagewerkzaamheden beladingsbalgMontagewerkzaamheden beladingsbalgMontagewerkzaamheden beladingsbalgZelf afzuigende beladingsbalgZelf afzuigende beladingsbalgZelf afzuigende beladingsbalg

  Een afspraak of meer informatie?

  Wij kunnen alle beladingsbalgen leveren in staal of RVS 304, al dan niet volgens de richtlijnen van ATEX 22. Wilt u hier mee over te weten komen? Schroom dan niet om ons een mail te sturen via ons contactformulier. Liever persoonlijk contact? Bel ons dan op het volgende nummer 035 - 52 377 64.