responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-inblaasdom-en-slijtbochten

Boersema producten en componenten voldoen aan de milieueisen, op verzoek worden certificaten meegeleverd.

Silo inblaasdom en slijtbochten

Silo`s worden altijd onder druk beladen. Dit gebeurt meestal door een tangentiale inlaat in de silowand. Door de snelheid en de samenstelling van het product zal er extra slijtage optreden op dit inblaasgedeelte van de siloromp. Uiteindelijk zal dit resulteren in een gat in de silowand. Ook in de persleiding, en dan met name in bochten, is deze slijtage extreem hoog. Boersema heeft voor deze bekende problemen de zogenaamde inblaasdom en persleidingbocht ontwikkeld.

Inblaasdom

De inblaasdom komt op het silodak te staan waarop de persleiding wordt aangesloten. De inblaasdom is voorzien van een speciale slijtlaag van 25 mm en is eenvoudig te monteren, waardoor eventuele reparaties eenvoudig en veilig kunnen worden uitgevoerd zonder dat uw monteurs in de silo hoeven te zijn.

De gedachte achter onze persleidingbocht is gelijk als bij de inblaasdom, eenvoudige montage en hoge mate van slijtvastheid. Door de speciale constructie krijgt de materiaalstroom een natuurlijke loop. Het eigen materiaal, bijv. cement, gaat als slijtlaag dienen.