responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-laten-maken

Silo laten maken

Wilt u een silo laten maken voor het opslaan van droge stoffen? Een opslag die weerbestendig is en makkelijk toegankelijk? Wilt u een silo op maat laten maken die perfect past in uw huidige werkomgeving? Of een silo laten maken die goed past bij de manier waarop u werkt?

U kunt bij ons een silo laten maken voor de opslag van droge stoffen zoals graan, korrels, poeders, of brandstof- en mestopslag. De silo van Boersema Producten & Componenten past precies bij uw wensen, handel, manier van werken en werkomgeving. Wij leveren standaard en op maat gemaakte silo’s die gebruikt kunnen worden als mest silo, kunstmest silo, graan silo, brandstof silo. Daarnaast hebben wij incidenteel een gebruikte silo in de verkoop.

De keuze om een op maat gemaakte silo bij ons te laten maken is logisch. Wij leveren al meer dan 30 jaar stalen silo’s in alle soorten en maten.

Silo met ondersteuning laten maken

Boersema verzorgt ook de ondersteuning van uw silo, wanneer u een silo bij ons wilt laten maken. Deze wordt geheel naar uw wens uitgevoerd, binnen de mogelijkheden van de gemaakte sterkteberekeningen. U kunt ons ook inschakelen om de gehele fundering voor de silo te verzorgen.

Volledig ontzorging

Boersema ontzorgt u van A tot Z. Dat betekent dat het gehele silo-project bij ons ondergebracht kan worden. Wij plannen en bewaken de voortgang van het project, handelen alles professioneel af, en lossen eventuele problemen en losse eindjes voor u op. Wilt u weten wat u kunt verwachten wanneer u een silo bij Boersema laat maken? Wat de planning en de kosten zijn? Of heeft u andere vragen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Een silo op maat laten maken

Ondernemers kiezen steeds vaker op maat gemaakte silo’s. Het grote voordeel is natuurlijk dat een op maat gemaakte silo precies past bij de behoeften van uw onderneming,

Voordat u een silo bij ons laat maken, gaan we eerst om de tafel zitten met een ervaren specialist. We maken een bedrijfsanalyse, maar analyseren ook het productieproces zodat we goed in beeld krijgen wat de mogelijkheden zijn voor een silo op maat.

Perfecte aansluiting op uw wensen

Een goede voorbereiding en grondige analyse vooraf, zorgt ervoor dat deze silo perfect aansluit bij uw behoeftes en wensen. Het is belangrijk dat we kijken naar de plek waar de silo straks wordt geïnstalleerd, wat de maat van doseren moet gaan worden, de diameter van de silo, de hoogte, het volume en alles wat u verder aan functionaliteiten nog nodig heeft als ondernemer.

Ik wil een silo laten maken
Silo laten bouwen op maat

Welke mogelijkheden bij een silo op maat?

U kunt alle kanten op wanneer u een silo bij Boersema wilt laten maken. Van de stalen standaard silo tot een panelen silo, die door de losse panelen makkelijk vervoerd kan worden, ongeacht het volume van de silo.

Wij maken silo’s met een inhoud die varieert van 20 m3 tot 1000 m3. De gehanteerde diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m).

Kan ik een silo van 50m3 laten maken?

Bij Boersema kunt u een silo op maat laten maken. Van de stalen standaard silo tot een panelen silo, bij ons kunt u echt alle kanten op. Wij bouwen silo’s met een volume dat varieert van 20 m3 tot 1000 m3. Diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m).

Kan ik een stalen silo laten maken?

Een groot voordeel van het laten maken van een silo bij Boersema, is dat u een silo kunt verwachten van perfect staal, die door professionals op locatie geïnstalleerd en afgewerkt wordt. Wij leveren silo’s die gemaakt zijn van St 37 staal. Dit materiaal is enorm sterk, heeft daarnaast een goede rek, een beperkt koolstofvolume en kan perfect en naadloos gelast worden. Zo weet u zeker dat de silo die u bij Boersema laat maken, lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Kan ik een graanopslag silo laten maken?

Wij leveren standaard silo’s en silo’s op maat. Wij leveren silo’s voor onder andere graanopslag, droge stoffen, poeders, korrels of brandstof- en mestopslag. Wij leveren ook een graanopslag silo die perfect op uw wensen en behoeften aansluit.

Wat is een silo precies?

Een silo is meestal een cilindervormige of vierkante opslagplaats waar grote voorraden droge stoffen, poeders en korrelachtige producten worden opgeslagen. Met een silo kunnen deze stoffen makkelijk uitgestort worden in big bags of bulkwagens voor transport. Stoffen die vaak in silo’s bewaard worden zijn bijvoorbeeld: graan, rijstvliesjes, veevoer, cement, kolen, zand, grind en mest- en kunstmestkorrels.

Silo extra’s

Wanneer u een silo laat maken zijn er nog extra mogelijkheden om de silo uit te breiden: het toevoegen van afsluiters en kleppen, het aanbrengen van vulleidingen, perfecte beladingsbalgen en spreiders, beluchtingsapparatuur, afzuigfilters en ontstoffingsfilters, diverse soorten ladders (met klimkooi) en leuningen, niveaumelding en overvulbeveiliging.

De big bag silo of vatenkantelaar

Wilt u poederproducten overstorten vanuit het vat naar big bag, dan gebruikt u de big bag silo of vatenkantelaar van Boersema. Speciaal ontwikkeld in samenwerking met AR Electric. Bij de big bag silo of vatenkantelaar van Boersema blijft stofoverlast tot een minimum beperkt.

De opslagcapaciteit van uw silo

Wilt u een silo laten maken, dan vraagt u zich ook af welke opslagcapaciteiten onze silo’s hebben. We kunnen uw opslagsilo in verschillende maten maken, afhankelijk van de opslagcapaciteit die u wenst. Het minimale volume van een silo is 20 m3, een gelaste silo kan een opslagcapaciteit van wel 1000 m hebben.

Grotere inhoud met panelen silo

Een gelaste silo van Boersema heeft een maximale capaciteit van 1000 m³, maar met een panelen silo heeft u de beschikking over een inhoud tot wel 1500 m³. De panelen silo bestaat uit een groot aantal panelen, die met boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. Doordat de panelen silo uit delen bestaat, kan deze makkelijker vervoerd worden.