responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-beluchtingssysteem

De juiste onderhoudscontracten zijn het behoud van uw installaties. Belangrijk qua duurzaamheid en uw financiën! Boersema stelt deze contracten op afgestemd op uw specifieke situatie.

Silo beluchtingssysteem

Het silo beluchtingssysteem wordt niet alleen toegepast om slecht lopende producten uit de silo te krijgen maar ook voor een snelle en gelijkmatige uitstroming. Afhankelijk van de diameter van de kegel van de silo wordt er enkele beluchtingskussens gemonteerd.

Wij hebben deze beluchtingsplaten aan een klant geleverd die schepen heeft rondvaren met cement. Omdat hij moeite heeft om het cement uit het schip te krijgen, heeft Boersema PC deze beluchtingsplaten geleverd. Sinds oplevering van het beluchtingsysteem gaat het cement weer snel het schip uit.

Ringleiding

De ringleiding wordt gevoed vanuit een bestaande persluchtleiding waartussen een reduceerventiel met vochtafscheider wordt gemonteerd. De werkdruk bedraagt ongeveer 0,5 bar waardoor het luchtverbruik ± 25 liter per minuut per beluchtingskussen is. Met een magneetafsluiter in het besturingssysteem kan dit systeem eenvoudig in- en uitgeschakeld worden.