responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-opslag

Silo-opslag voor droge producten

Opslagsilo voor gasbetonbrokkenBoersema maakt uitstekende, van staal vervaardigde silo’s in uiteenlopende formaten. Voor de perfecte opslag van uw droge producten zoals: poeders, korrels, granulaten etc.

Opslagsilo’s op maat gemaakt

Wij maken op maat gemaakte opslag-silo’s, uit een geheel bestaand, met gelaste samenvoegingen. 

Opslagsilo op locatie gebouwd

U kunt ook kiezen voor een opslagsilo die op locatie wordt gebouwd uit losse stalen panelen. Daarbij analyseren we eerst uw productieproces en de mogelijkheden die uw bedrijfslocatie biedt. Zo weten we zeker dat u het juiste type opslagsilo krijgt: met het juiste volume, de meest praktische diameter, hoogte en functionaliteiten. 

De opslagsilo moet natuurlijk sterk zijn en stevig staan. Ook voor een sterkteberekening en het aanleggen van een fundering voor de silo mag u een beroep doen op onze vakgerichte ervaring. Boersema PC produceert tenslotte al langer dan 30 jaar stalen opslagsilo’s van topkwaliteit.

Standaard silo’s (gelaste stalen silo’s)

Stevig staal en gecertificeerd laswerk

Standaard opslagsilo’s worden in onze fabriek gemonteerd en als een geheel bij de klant geleverd. Voor de productie van de silo gebruiken we St37-staal dat naast een degelijke sterkte ook een goede rek, laag koolstofgehalte en uitstekende lasbaarheid biedt. Ons laswerk is optimaal gecertificeerd en garandeert hechte aansluitingen die net zo lang meegaan als de silo zelf.

Volume en diameter van opslagsilo’s

Het volume van een standaard silo varieert van 20 m³ tot wel 1000 m³. 
De diameter varieert van 2400 mm (2,4 m) tot 8600 mm (8,6 m).

Opslagsilo’s voor een specifieke klant en product

Het grote pluspunt van standaard silo-opslag is dat de silo's klant- en productspecifiek ontworpen kunnen worden. Hierbij houden we perfect rekening met de stromingseigenschappen en het stortgewicht van het opgeslagen product.

Panelen silo’s (stalen silo's met boutverbindingen)

Panelen silo’s worden op locatie opgebouwd uit losse panelen van staal. Deze opslagsilo’s hebben als voordeel dat hun omvang niet beperkt hoeft te worden door de bestaande mogelijkheden voor transport over weg of water. Boersema PC kan panelen silo’s tot een capaciteit (of volume) van 1500 m³ leveren. 

De panelen silo’s worden in ringen opgebouwd. Zo kan men ook monteren in productiehallen met minder bewegingsruimte. De boutverbindingen tussen de panelen zijn nagenoeg even naadloos als een lasverbinding.

Silo’s aangepast aan uw productieproces

Onze stalen gelaste silo’s en panelen silo’s kunnen wij voorzien van:

  • Kleppen en afsluiters
  • Vulleidingen (evt. voorzien van een overvulbeveiliging)
  • Beluchtingssysteem (in de silokegel)
  • Ontstoffingsfilters
  • Klimkooiladder en leuningwerk 

Bij het ontwerp van de silo kunnen we ook rekening houden met het vervolgtransport van uw droge stoffen; via een lopende band, pijpschroeftransporteur of op basis van drukverschillen (pneumatisch transport). 

Met onze kennis en ervaring garanderen wij een professionele uitvoering van uw project tegen een scherpe prijs. Wilt u een silo die uitstekend bij uw bedrijf past? Neem dan nu contact met ons op!

Vraag een offerte aan