responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/silo-opslag

Silo opslag

Opslagsilo voor gasbetonbrokkenVoor een perfecte opslag van uw droge producten (poeders, korrels, granulaten e.d.) bieden we van staal vervaardigde silo’s in uiteenlopende formaten. We kunnen de opslag silo als één geheel op maat voor u vervaardigen met gelaste samenvoegingen. Maar u kunt ook kiezen voor een opslag silo die op locatie wordt opgebouwd uit losse stalen panelen. Onze technici helpen graag bij het analyseren van uw productieproces en de mogelijkheden van de bedrijfslocatie. Zo krijgt u het juiste type opslagsilo, met het juiste volume en de meest praktische diameter, hoogte en functionaliteiten. Ook voor een sterkteberekening en het aanleggen van een fundering voor de silo mag u een beroep doen op onze vakgerichte ervaring. Boersema PC produceert al langer dan 30 jaar stalen opslagsilo’s van excellente kwaliteit.
 

Standaard silo’s (gelaste stalen silo’s)

Standaard opslagsilo’s worden binnen onze fabriek gemonteerd en als één geheel voor u geleverd. Voor de silo opslag gebruiken we St 37 staal dat naast een degelijke sterkte ook een goede rek, laag koolstofgehalte en uitstekende lasbaarheid biedt. Ons laswerk is optimaal gecertificeerd en garandeert hechte aansluitingen die net zo lang meegaan als de silo zelf.

  • Het volume van een standaard silo kan variëren van 20 m³ tot 1000 m³.
  • De diameter van de silo kan variëren van 2400 mm (2,4 m) tot 8600 mm (8,6 m).

Het grote pluspunt van standaard silo opslag is dat de silo's klant- en productspecifiek kunnen worden ontworpen. Hierbij kan er ten volle rekening worden gehouden met de stromingseigenschappen en het stortgewicht van het opgeslagen product.
 

Panelen silo’s (stalen silo's met boutverbindingen)

Panelen silo’s worden op locatie opgebouwd uit losse panelen van staal. Deze opslagsilo’s hebben als voordeel dat hun omvang niet beperkt wordt door transportmogelijkheden over land- of waterwegen. Boersema PC kan panelen silo’s tot een capaciteit (volume) van 1500 m³ leveren. Omdat de silo’s in ringen worden opgebouwd kan de montage ook worden uitgevoerd binnen productiehallen met minder manoeuvreerruimte. De boutverbindingen tussen de panelen zijn nagenoeg even naadloos als een lasverbinding.

Aangepast aan uw productieproces

Uw stalen silo’s (gelaste silo’s en panelen silo’s) kunnen door ons van diverse functionaliteiten worden voorzien, waaronder:

Bij het ontwerp van de silo kunnen we ook inspelen op het vervolgtransport van uw droge stoffen; via een lopende band, pijpschroeftransporteur of op basis van drukverschillen (pneumatisch transport). Boersema PC garandeert een professionele uitvoering van uw project tegen een scherpe prijs. Neem contact met ons op voor stalen silo's die uitstekend bij uw bedrijf passen.

Vraag een offerte aan