responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/doseersluis

Doseersluis

Voor poeder en korrels

Werkt u veel met droge stoffen als korrels en poeders? Een doseersluis van Boersema P&C helpt u met het gelijkmatig vullen van uw verpakkingen. Ook voor bandelevators en beladingsbalgen bent u bij ons aan het juiste adres.

Doseersluizen en Microdoseerders

doseersluisMicrodoseerders zijn geschikt voor het doseren van poeders en verschillende granulaten. Het geheel is vervaardigd uit RVS 304. Eventueel kunnen de microdoseerders worden aangepast voor gebruik in de voedingsindustrie. Microdoseerders zijn in verschillende grootten en uitvoeringen leverbaar. Zo is er voor iedere toepassing een passende microdoseerder leverbaar. Ook voor de aandrijving zijn verschillende mogelijkheden, aangepast aan uw specifieke wensen of eisen.

Binnen in het huis zit een woelschroef die het aangevoerde product verdeelt, waardoor een goede dosering mogelijk wordt. Ook brugvorming wordt hierdoor voorkomen. De schroef is in twee verschillende uitvoeringen leverbaar. Het product wordt uiteindelijk door de doseerschroef weer naar buiten gebracht. Afhankelijk van het product en de gewenste capaciteit zijn hiervoor verschillende uitvoeringen leverbaar.

Doseersluizen zijn ideaal voor het doseren van de productstroom tijdens belading van o.a. cyclonen, bunkers en bigbag zakken. Afhankelijk van de gewenste capaciteit en het te doseren product, variëren de doseersluizen in afmetingen. Ook het type aandrijving kan worden aangepast.

Rotorsnelheid

De standaard rotorsnelheden zijn 10, 20 of 30 omwentelingen per minuut. De capaciteit kan hierbij oplopen tot ongeveer 585 liter per minuut (± 35 m³/uur). Desgewenst kan er met de productie van de doseersluis rekening worden gehouden met de producteigenschappen, zoals bijv. abrasief, corrosiegevoelig en temperatuur.

Werkt u veel met droge stoffen als korrels en poeders? Een doseersluis van Boersema P&C helpt u met het gelijkmatig vullen van uw verpakkingen. Ook voor bandelevators en beladingsbalgen bent u bij ons aan het juiste adres.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Met ruim 30 jaar ervaring beseffen wij goed dat er grote verschillen bestaan in de behoeften van bedrijven. Daarom leveren wij uw doseersluis in de gewenste afmeting. Ook kunnen wij het type aandrijving op uw wensen afstemmen.

Doseersluis met grote capaciteit

Tijd is geld. Daarom waardeert u het als een sluis grote hoeveelheden droge stof kan verwerken. Boersema P&C begrijpt dat en biedt een aantal interessante opties. De standaard rotorsnelheden zijn 10, 20 of 30 omwentelingen per minuut. Hiermee bereikt u capaciteiten tot 585 liter per minuut, wat neerkomt op 35 m3 per uur.

Ideaal voor het vullen van:

  • Bunkers
  • Big bags
  • ​Cyclonen

Direct een afspraak of meer informatie?
 

Neem nu contact met ons op.

Heeft u interesse in onze doseersluis of wenst u een idee met ons te bespreken? Neem dan vandaag nog contact met op, via ons contactformulier of door ons te bellen op tel. 035-5237764.