responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/opslagsilo

Een Opslagsilo op maat van onschatbare waarde

Wilt u uw droge stoffen weerbestendig en makkelijk toegankelijk opslaan? Kies dan voor een opslagsilo van Boersema P&C. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij dé partner als het gaat om cementsilo's en andere silo's.

Boersema levert vanaf het begin van haar bestaan stalen silo`s in de meest uiteenlopende diameters en hoogten. Silo-opslag is in diverse economische sectoren van onschatbare waarde. Een silo kan worden gebruikt voor opslag van graan, poeders, korrels of voor brandstof- of mestopslag. Met agrariërs, maar ook de voedingsindustrie en olie-industrie maken veel gebruik van deze opslagtanks. Steeds vaker kiezen ondernemers er hierbij voor om een of meer silo's op maat te laten maken. Een opslagtank die qua vormgeving en afmetingen exact afgestemd is op uw wensen, heeft tal van voordelen te bieden. Welke pluspunten hebben silo's op maat? Heeft maatwerk ook minpunten? En welke mogelijkheden zijn er allemaal als u een maatwerk silotank zoekt?

De voor- en nadelen van maatwerksilo's

Het laten ontwerpen en fabriceren van maatwerksilo's heeft behoorlijk wat voordelen. Een groot pluspunt is in de eerste plaats het feit dat u eerst met een specialist om tafel gaat zitten voor een bedrijfsanalyse en een analyse van het productieproces, zodat de wensen en mogelijkheden die er zijn goed in beeld gebracht worden. Een goede analyse vooraf helpt om een perfecte opslagsilo te maken die precies aansluit bij uw wensen en behoeften. Hierbij wordt gekeken naar de locatie, de maat van doseren die wenselijk is, de diameter, hoogte, het volume en de benodigde functionaliteiten. Ten tweede is een voordeel van maatwerksilo's dat u kunt rekenen op een opslagtank die gemaakt is van perfect staal en die door professionals op locatie in elkaar gezet en afgewerkt worden. Goede silo-opslagtanks bestaan uit St 37 staal, een hoge kwaliteit staal die een aantal zeer interessante positieve eigenschappen heeft. Zo is dit staal niet alleen enorm sterk, maar heeft dit materiaal ook en goede rek, een beperkt koolstofvolume en valt dit metaal perfect en naadloos te lassen. U heeft daarmee de garantie op een silotank die zeer lang meegaat en weinig onderhoud behoeft. In de derde plaats zijn stalen opslagsilo's volledig naar eigen wensen en behoeftes te maken, met precies die functionaliteiten die u als ondernemer nodig heeft. Hierover lest u in de paragraaf hieronder meer. Ten slotte de vraag of maatsilo's ook nadelen hebben? Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk vereist een maatwerksilo laten ontwerpen een investering. Maar deze betaalt zich uiteindelijk weer terug omdat u veel efficiënter en preciezer van uw silotank gebruik kunt maken.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal als uw een maatsilo zoekt?

Qua soorten opslagtanks, van stalen standaardtanks tot panelensilo's, kunt u met onze zelfontworpen silotanks alle kanten op. Wat volume betreft, kunnen wij tanks maken met een inhoud die varieert van 20 m³ tot 1000 m³. De gehanteerde diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m). Verder kunt u gaan voor allerlei extra faciliteiten en mogelijkheden. Hierbij kun u denken aan het toevoegen van afsluiters en kleppen, het aanbrengen van een of meer vulleidingen (al dan niet met bescherming tegen overvulling), perfecte beladingsbalgen en spreiders, het toevoegen van beluchtingsapparatuur (deze wordt dan in de tankkegel aangebracht), filters om de tank efficiënt te kunnen ontstoffen en diverse soorten ladders (met klimkooi) en leuningen voor optimale toegankelijkheid en veiligheid.

Breid uw silo uit met:

Standaard silo

De standaard silo`s zijn te leveren van 20 m³ t/m 1.000 m³ en de diameter kan variëren van ± 2.400 mm t/m ± 8.600 mm. De silo`s zijn van een geheel gelaste uitvoering, vervaardigd van St.37. De silo`s zijn bestemd voor de op- of overslag van poeders, korrels en granulaten.

Panelen silo

Opslagsilo van Boersema P&CBoersema levert ook panelen opslagsilo's. Vervaardigd uit panelen die door middel van boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. Deze ringen worden vervolgens met een kraan op elkaar gezet en met boutverbindingen aan elkaar gekoppeld. Het aantal ringen is afhankelijk van de capaciteit van de geleverde silo. Het grote voordeel van panelen silo`s maakt dat de diameter van de uiteindelijk te bouwen silo niet beperkt wordt door transport. Hierdoor zijn silo capaciteiten van bijvoorbeeld 1500 m³ en diameters van 8.000 mm op bijna elke plaats toepasbaar. Verder zijn de functionaliteiten van de silo gelijk aan die van gelaste silo`s en zijn deze toepasbaar voor bijna alle droge producten.

De silo`s kunnen desgewenst worden uitgevoerd met vele extra's zoals:

Opslagsilo voor droge stoffen

Alle opslagcapaciteiten

Wij kunnen uw opslagsilo in verschillende maten opleveren, afhankelijk van de opslagcapaciteit die u zoekt. De minimale grootte is 20 m3 terwijl de gelaste uitvoeringen een maximumformaat van 1000 m3 hebben.

Nieuw: de modulaire opslagsilo

Waar een gelaste opslagsilo van Boersema P&C een maximale capaciteit van 1000 m3 heeft, kunnen wij met een panelen silo een inhoud tot 1500 m3 bereiken. Dit type silo wordt opgebouwd uit een groot aantal panelen, die door middel van boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. De grote opslagcapaciteit is mogelijk doordat deze silo in delen en dus makkelijker vervoerd kan worden.

Ondersteuning

Ook de ondersteuning wordt door Boersema geheel verzorgd en op de wensen van de klant, binnen de mogelijkheden van de gemaakte sterkteberekeningen, uitgevoerd. Indien gewenst verzorgen wij ook voor u de fundering.

Bij Boersema kunt u terecht van A tot Z. Geef ons uw complete project in handen en u kunt zich bezighouden met ondernemen. Geen zorgen over de voortgang van uw project, maar toezien hoe Boersema voor u de voortgang bewaakt, zaken professioneel afhandelt en eventuele problemen oplost.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan of plan een gratis adviesgesprek

Wilt u meer weten over onze maatwerksilo's? Heeft uw plannen en wensen en wilt u met een ervaren expert de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor extra informatie. Een van onze adviseurs gaat graag vrijblijvend met u in gesprek om uw behoeften en onze opties op elkaar af te stemmen.
 

Neem nu contact met ons op