responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/opslagsilo

Opslagsilo op maat van onschatbare waarde!

Wilt u uw droge stoffen weerbestendig en makkelijk toegankelijk opslaan? Kies dan voor een opslagsilo van Boersema P&C. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn we dé partner als het gaat om cementsilo's en andere silo's.

Boersema levert vanaf het begin van haar bestaan stalen opslagsilo's in de meest uiteenlopende diameters en hoogten. Silo-opslag is in diverse economische sectoren van onschatbare waarde. Een opslagsilo kan worden gebruikt voor opslag van graan, poeders, korrels of voor brandstof- of mestopslag. Boeren, voedingsindustrie en olie-industrie maken veel gebruik van deze opslagsilo's. Steeds vaker kiezen ondernemers er hierbij voor om een of meer silo's op maat te laten maken. Een opslagtank die als het gaat om vormgeving en afmetingen exact afgestemd is op uw wensen, heeft veel voordelen te bieden. Welke pluspunten hebben de opslagsilo's op maat? Heeft maatwerk ook minpunten? En welke mogelijkheden zijn er allemaal als u een maatwerk opslagsilo zoekt?

Maatwerk opslagsilo's: voordelen

Het laten ontwerpen en fabriceren van maatwerk opslagsilo's heeft behoorlijk wat voordelen. Een groot pluspunt is in de eerste plaats het feit dat u eerst met een specialist om tafel gaat zitten voor een bedrijfsanalyse en een analyse van het productieproces, zodat de wensen en mogelijkheden die er zijn goed in beeld gebracht worden. Een goede analyse vooraf helpt om een perfecte opslagsilo te maken die precies aansluit bij uw wensen en behoeften. Hierbij wordt gekeken naar de plaats, de maat van doseren die wenselijk is, de diameter, hoogte, het volume en de benodigde functionaliteiten.

Ten tweede is een voordeel van maatwerk silo's dat u kunt rekenen op een opslagsilo die gemaakt is van perfect staal en die door professionals op locatie in elkaar gezet en afgewerkt worden. Goede opslagsilo's bestaan uit St 37 staal, een hoge kwaliteit staal die enkele interessante positieve eigenschappen heeft. Zo is dit staal niet alleen sterk, maar heeft dit materiaal ook een goede rek, een beperkt koolstofvolume en valt dit metaal perfect en naadloos te lassen. U heeft daarmee de garantie op een opslagsilo die lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

In de derde plaats zijn stalen opslagsilo's volledig naar eigen wensen en behoeftes te maken. Uit te breiden met precies die functionaliteiten die u als ondernemer nodig heeft. Hierover leest u in de paragraaf hieronder meer.

Ten slotte de vraag of opslagsilo's op maat ook nadelen hebben? Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk vereist een maatwerk silo laten ontwerpen een investering. Maar deze betaalt zich uiteindelijk weer terug omdat u veel efficiënter en preciezer van uw opslagsilo gebruik kunt maken.

Welke mogelijkheden zijn er bij een maatwerk opslagsilo?

Als het gaat om soorten opslagsilo's, van de stalen standaard silo tot een paneelsilo, kunt u met onze zelfontworpen opslagsilo alle kanten op. Wij kunnen tanks maken met een inhoud die varieert van 20 m³ tot 1000 m³. De gehanteerde diameters variëren van 2400 mm (2.4 m) tot 8600 mm (8.6 m).

Verder kunt u gaan voor allerlei extra faciliteiten en mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan het toevoegen van afsluiters en kleppen, het aanbrengen van een of meer vulleidingen (wel of niet met overvulbescherming), perfecte beladingsbalgen en spreiders, het toevoegen van beluchtingsapparatuur (deze wordt dan in de tankkegel aangebracht), filters om de tank efficiënt te kunnen ontstoffen en diverse soorten ladders (met klimkooi) en leuningen voor optimale toegankelijkheid en veiligheid.

U opslagsilo uitbreiden met:

Standaard opslagsilo

De standaard opslagsilo's zijn te leveren van 20 m³ t/m 1000 m³ en de diameter kan variëren van ± 2400 mm t/m ± 8600 mm. De opslagsilo's zijn van een geheel gelaste uitvoering, vervaardigd van St.37. De silo's zijn bestemd voor de op- of overslag van poeders, korrels en granulaten.

Panelen opslagsilo

Opslagsilo van Boersema P&CBoersema levert ook panelen opslagsilo's. Vervaardigd uit panelen die met boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. Deze ringen worden vervolgens met een kraan op elkaar gezet en met boutverbindingen aan elkaar gekoppeld. Het aantal ringen is afhankelijk van de capaciteit van de geleverde silo. Het grote voordeel van panelen opslagsilo's maakt dat de diameter van de uiteindelijk te bouwen opslagsilo niet beperkt wordt door transport. Hierdoor zijn silo capaciteiten van bijvoorbeeld 1500 m³ en diameters van 8000 mm op bijna elke plaats toepasbaar. Verder zijn de functionaliteiten van de silo gelijk aan die van gelaste opslagsilo's en zijn deze toepasbaar voor bijna alle droge producten.

De opslagsilo's kunnen desgewenst worden uitgevoerd met vele extra's zoals:

Opslagsilo voor droge stoffen

Alle opslagcapaciteiten

We kunnen uw opslagsilo in verschillende maten opleveren, afhankelijk van de opslagcapaciteit die u zoekt. De minimale grootte is 20 m3 terwijl de gelaste uitvoeringen een maximumformaat van 1000 m hebben.

Nieuw: de modulaire opslagsilo

Waar een gelaste opslagsilo van Boersema P&C een maximale capaciteit van 1000 m³ heeft, kunnen we met een panelen opslagsilo een inhoud tot 1500 m³ bereiken. Dit type silo wordt opgebouwd uit een groot aantal panelen, die met boutverbindingen tot ringen worden samengesteld. De grote opslagcapaciteit is mogelijk doordat deze opslagsilo in delen en dus makkelijker vervoerd kan worden.

Ondersteuning

Ook de ondersteuning wordt door Boersema geheel verzorgd en op de wensen van de klant, binnen de mogelijkheden van de gemaakte sterkteberekeningen, uitgevoerd. Wanneer gewenst verzorgen we ook voor u de fundering.

Bij Boersema kunt u terecht van A tot Z. Geef ons uw complete project in handen en u kunt zich bezighouden met ondernemen. Geen zorgen over de voortgang van uw project, maar toezien hoe Boersema voor u de voortgang bewaakt, zaken professioneel afhandelt en eventuele problemen oplost.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan of plan een gratis adviesgesprek

Wilt u meer weten over onze maatwerk opslagsilo's? Heeft uw plannen en wensen en wilt u met een ervaren expert de mogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor extra informatie. Een van onze adviseurs gaat graag vrijblijvend met u in gesprek om uw behoeften en onze opties op elkaar af te stemmen.
 

Neem nu contact met ons op!