responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/beladingsbalg-spreider/l30c2
Beladingsbalg spreider

Beladingsbalg spreider

Bij het optrekken van de beladingsbalg wordt de spreider-schotel tegen de berubberde onderkop van de beladingsbalg getrokken. De schotel sluit hierbij de onderkop zodanig af dat geen product kan morsen.

Op verzoek van een klant bedacht J. Boersema een oplossing om containers effectiever vol te laden. Na een jaar in nauw overleg met de klant testen en aanpassen, werkte de spreider naar volle tevredenheid. Om slechte imitatie te voorkomen werd de uitvinding bij een octrooibureau gemeld en na het nodige papierwerk bleek de speciale spreider inderdaad uniek!

In februari 2000 ontving J. Boersema, als uitvinder, het officiële octrooibewijs.

Gemeten vermogen

De Spreider is voorzien van twee motoren met elk een vermogen van 3 kW (230/400 V). Met een overbrengingsverhouding van 1:1 heeft de uitgebalanceerde spreider-schotel een toerental van 1.500 per minuut. De spreiderkop is voorzien van een vermogensschakelaar die continu het opgenomen vermogen meet. Als de ingestelde waarde wordt overschreden, betekent dit dat het productniveau tot aan de spreider-schotel is gekomen en de Ecospacer stopt. De schakelaar heeft twee contacten voor het sluiten van de siloklep.

Morsen is verleden tijd

Bij het optrekken van de beladingsbalg (met de elektro-takel) wordt eerst de spreider-schotel tegen de berubberde onderkop van de beladingsbalg getrokken. De schotel sluit hierbij de onderkop zodanig af dat geen product kan morsen.

De Spreider is onder vrijwel alle typen beladingsbalgen te monteren. De diameter van de aan te sluiten laadslangen is 410 mm (binnen) en 610 mm (buiten). Het 110 kg zware apparaat heeft een hoogte van circa 870 mm en een breedte van 1.200 mm.

Beladingsbalg spreider testmodel

Wij hebben ook een spreiderkop beschikbaar om testen mee te doen onder uw beladingsbalg, voor een vollere en snellere belading van uw bulkwagens.