responsive menu
https://www.boersemapc.nl/nl/jumbo-lader/l29c2
Jumbo Lader

Jumbo Lader

Boersema leverde een unieke bulkauto beladingsinstallatie: De Jumbo Loader, type JBL-500-FC. Deze Jumbo Lader is één van de grootste mobiele beladingsinstallaties in zijn soort in Europa.

Met deze installatie kunnen praktisch alle producten vanuit een bigbag worden beladen in een bulkauto. Hiervoor is de Jumbo Loader uitgerust met een:

  • Verrijdbaar frame, waarop de pijpschroeftransporteur, afzuigfilter, beladingsbalg, compressor en schakelkast gemonteerd zijn. Het verrijdbare frame wordt tijdens het beladen afgestempeld, waardoor een grotere stabiliteit verkregen wordt.
  • Pijpschroeftransporteur voor het transporteren van het product vanaf de instorttrechter via de beladingbalg naar de bulkauto. De pijpschroeftransporteur is aan de bovenzijde voorzien van scharnierende deksels. Via deze deksels is het mogelijk om de pijpschroeftransporteur inwendig te reinigen met water. Aan de inloop van de pijpschroeftransporteur is een instorttrechter aangebracht, waarin de bigbags geleegd worden. De instorttrechter is voorzien van een trilmotor voor het beter lossen van de bigbags.
  • Afzuigfilter, die aangesloten wordt op instorttrechter voor het stofvrij lossen vanuit de bigbags.
  • Beladingsbalg type ZAZ 60-30 is aan de uitloop van de pijpschroeftransporteur gemonteerd. Dit type beladingsbalg is de meest complete uit ons programma en voorzien van een aangebouwde elektrotakel, een afzuigventilator, een ingebouwd filter en een onderkop met gepatenteerde spreiderkop. Met de gepatenteerde spreiderkop is het mogelijk om een bulkwagen tot ca. 90% te vullen met minder mangaten dan normaal.
  • Compressor met voorraadtank voor het reinigen van de filterelementen met perslucht.
  • Schakelkast voor het bedienen van de pijpschroeftransporteur, het afzuigfilter, de beladingsbalg, de compressor en het heffen van de pijpschroeftransporteur. In de schakelkast zijn frequentieregelaars gemonteerd waarmee de toerentallen van de pijpschroeftransporteur en het afzuigventilator geregeld kan worden. Het gevolg hiervan is dat de beladingcapaciteit veranderd kan worden van 75 m³/uur tot een maximaal 150 m³/uur.

Vervaardigd RVS

Bij deze uitvoering zijn alle delen die met het product in aanraking komen vervaardigd uit RVS.